Omega-3 vetzuren helpen niet bij het verminderen bij depressieve klachten

De MoodFOOD studie doet onderzoek naar ‘Mood’ en ‘Food’. Dit is het grootste onderzoek op dit gebied ooit en is gedaan in vier verschillende landen (Nederland, Duitsland, United Kingdom en Spanje). Wat is de invloed van het slikken van specifieke voedingssupplementen en het risico op het ontwikkelen van depressie?

In dit onderzoek deden 682 mensen mee. De onderzoekers bestudeerden hiervoor het effect van het slikken van Omega-3 vetzuren (vette vis, noten en zaden) op de afname van depressieve klachten. Aan de bloedspiegels, van mensen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van depressie en die de supplementen hadden geslikt, zagen de onderzoekers dat de kans op het ontwikkelen van symptomen van depressie niet veranderde. De onderzoekers hadden dit wel verwacht.

Er is veel meer onderzocht op het gebied van voeding en depressie in de MoodFOOD studie. Meer lezen? Klik dan op de Engelstalige site van de MoodFOOD studie.


Origineel artikel: Supplementation-induced increase in circulating omega-3 serum levels is not associated with a reduction in depressive symptoms: Results from the MooDFOOD depression prevention trial.
o.a. Carisha Thesing,  Yuri Milaneschi, Mariska Bot, Brenda Penninx
Klik hier voor het volledige artikel.