Meedoen aan onderzoek

Door onderzoek kunnen wij de beste behandeling aanbieden. Hier hebben we uw hulp voor nodig.

Waarom meedoen aan onderzoek?

U bent in zorg gekomen bij GGZ inGeest om aan uw herstel te werken. Wij bieden u hiervoor de beste behandelingen. Dat kunnen wij doen dankzij ons onderzoek. Om goed onderzoek te kunnen doen, hebben we genoeg deelnemers nodig. Daarom vragen wij aan al onze patiënten of zij interesse hebben in een van onze onderzoeken. 

Wat deelname aan een onderzoek voor u betekent, hangt af van het type onderzoek waaraan u mee kunt doen. Hier kunt u meer lezen over de verschillende onderzoeken. 

U beslist altijd zelf of u mee wilt doen aan onderzoek. Het is geheel vrijwillig, u bent dus nooit verplicht om mee te doen. Ook tijdens een onderzoek kunt u op elk moment stoppen. Niet meedoen of stoppen met onderzoek heeft geen gevolgen voor uw behandeling.  

Wat houdt onderzoeksdeelname in?

Vaak weten mensen niet wat ze zich voor moeten stellen bij een onderzoeksdeelname.

Onze onderzoeksassistenten beantwoorden uw vragen graag, maar het is misschien ook fijn om alvast te zien waar u terecht komt als u meedoet aan een onderzoek. 

Veelgestelde vragen

Als u interesse heeft in onderzoek, kunt u dat via de knop ‘contact’ aan ons duidelijk maken. Een medewerker van de Wetenschapsdesk neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. We bespreken uw klachten en kijken samen of er een onderzoek is waar u aan deel kunt nemen. U krijgt uitleg over wat deelname voor dat onderzoek betekent. 

U beslist zelf of u mee wilt doen aan onderzoek. U bent nooit verplicht om mee te doen. Als u niet wilt meedoen hoeft u ons niet te vertellen waarom. Ook tijdens het onderzoek kunt u op elk moment nog stoppen.

Om de zorg te verbeteren. Ook zijn er misschien voor u ook mooie voordelen aan het meedoen aan onderzoek zoals;

-het krijgen van een nieuwe behandeling

-meer inzicht in uw klachten bij het invullen van de vragenlijst

-extra tijd om uw verhaal te vertellen.

Als u meedoet aan onderzoek krijgt u vragenlijsten om in te vullen of krijgt u interviews. Soms krijgt u ook een lichamelijk onderzoek, een bloedonderzoek of een hersenscan. Vaak krijgt u een uitslag van de lichamelijke test. 

U verdient geen geld met het onderzoek. Als u voor een onderzoeksafspraak langs moet komen, betalen we wel uw reiskosten. Soms krijgt u een cadeaubon als dank voor uw deelname.

U kunt meedoen aan onderzoek als u patiënt bent bij GGZ inGeest. Het hangt van uw klachten af aan welk onderzoek u mee kunt doen. 

Er zijn ook onderzoeken waaraan u mee kunt doen als u geen patiënt bent bij GGZ inGeest.

Klik hier om te kijken aan welk onderzoek u mee kunt doen.

Ja, heel graag zelfs. We zoeken ook mensen zonder psychische klachten om te kunnen vergelijken met mensen die wél klachten hebben.

Privacy en veiligheid

Wij vinden het belangrijk dat elke patiënt van inGeest zelf de keuze kan maken om wel of niet aan onderzoek mee te doen. De medewerkers van de Wetenschapsdesk hebben geen inzage in uw dossier. Wij mogen en kunnen u niet zomaar benaderen voor deelname aan een onderzoek. Het kan wel voorkomen dat uw behandelaar u op een interessant onderzoek wijst, ook in dat geval kunt u altijd bij ons terecht voor meer informatie. Als u meedoet aan een onderzoek worden alle gegevens gecodeerd en anoniem opgeslagen. Deze gegevens worden vertrouwelijk en veilig behandeld. Uw privacy is erg belangrijk. Onderzoek bij mensen moet aan strenge regels voldoen. Alle onderzoeksprojecten bij GGZ inGeest worden beoordeeld door een commissie. Deze commissie zorgt ervoor dat uw gezondheid geen gevaar loopt en uw gegevens goed beschermd worden. Klik op onderstaande link naar de folder: 'Meedoen aan medisch wetenschappelijk onderzoek van de overheid.'