Koningin Maxima op werkbezoek​

8-4-2021
Dinsdagmiddag 6 april sprak Koningin Máxima in een digitaal werkbezoek van WijzijnMIND over de effecten van de coronacrisis op de mentale gezondheid van Nederlanders. Christiaan Vinkers mocht als psychiater en stressonderzoeker spreken over stress, mentale veerkracht en de trends in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

Wetenschapsdesk

De COVID-19 crisis duurt langer dan we hadden gehoopt en verwacht. Door grote onzekerheid en beperkte controle heeft de pandemie veel van ons allemaal gevraagd. Naast veel veerkracht in de algemene bevolking zijn er ook echt kwetsbare groepen, zoals jongeren, die veel last ervaren. Daarnaast laat de coronapandemie duidelijk zien hoeveel impact stress kan hebben op ons welbevinden. De langetermijn vooruitzichten zijn nog onduidelijk, maar kunnen veel invloed hebben (bijvoorbeeld een economische recessie of de gevolgen van het weer in beweging komen na de huidige lockdown).

De coronacrisis maakt duidelijk hoe belangrijk het is om aandacht te houden voor een goede geestelijke gezondheid. Mensen met een depressie of angststoornis proberen zich al veel langer staande te houden ondanks de enorme impact die een psychiatrische ziekte met zich meebrengt.

Meer over WijZijnMind? Klik dan hier.